Volledig scherm
© anp

Gewapende overval op Domino's Amersfoort

Domino's Pizza aan het Julianaplein in Amersfoort is donderdagavond het slachtoffer geworden van een gewapende overval.

Omstreeks 23:45 uur kwam een negroïde man van midden twintig de zaak binnen gelopen, waarna hij het aanwezige personeel bedreigde met een vuurwapen.   

Nadat de overvaller een mannelijke medewerker hardhandig op de grond had gewerkt, kreeg deze een wapen op zich gericht. Onder bedreiging van het vuurwapen moest hij naar het kantoor lopen, waar ook zijn vrouwelijke collega werd bedreigd. Met de loop van het vuurwapen op hen gericht werd de inhoud van de kluis, naar verluid de omzet van drie dagen, meegenomen.   

Hierna koos de overvaller het hazenpad en werd direct de politie ingeschakeld. Deze startte een burgernetactie, maar de man met een donkerblauw voetbalvest met capuchon werd niet meer gevonden.

Volg AD Amersfoortse Courant ook op Facebook

  1. Speciale beklimming Onze Lieve Vrouwetoren en werkzaamheden aan de Hanzetunnel

    Speciale beklimming Onze Lieve Vrouweto­ren en werkzaamhe­den aan de Hanzetun­nel

    Aan de hand van de spannendste verhalen die zich op en rond de toren hebben afgespeeld, neemt Abe de Verteller kinderen (7+) en hun ouders vandaag mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Luister om 11.00 uur hoe in de Middeleeuwen het meisje Margriet een wonderbeeldje vond en hoe er daarna vele wonderen in de stad plaatsvonden en hoe de echte held Leendert Nicasius de toren redde van de brand. Geniet vervolgens van het prachtige uitzicht!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort