Volledig scherm
Wethouder Buijtelaar spreekt de medaillewinnaars toe in sportcomplex Amerena. © Rodney Kersten

Gouden generatie parazwemmers in het zonnetje gezet

Tot de allerlaatste minuut werd het geheim gehouden. Maar op het moment dat de Amersfoorste sportwethouder Hans Buijtelaar in sportcomplex Amerena de ruimte met het wedstrijdbad betrad, wist een aantal parazwemmers dat er iets bijzonders stond te gebeuren.

De internationals behaalden vorige maand op het Europees kampioenschap in Dublin zestien gouden, acht zilveren en vijf bronzen medailles.

Thijs van Hofweegen (21) van ZPC Amersfoort was grootverdiener: drie keer goud, een keer brons en een persoonlijk record.

„En de basis van dit ongekende succes hebben jullie gelegd in dit zwemcomplex dat door de KNZB is aanwezen als trainingscentrum”, aldus Buijtelaar pal voor de training van de selectie. „Zo’n prestatie verdient volop aandacht.”

Hierna overhandigde Buijtelaar namens de stad een plaquette aan bondscoach Sander Nijhuis. Die krijgt straks een plaats in de entree. „Jullie mogen nu het water in om op het volgende mondiale toernooi de nodige medailles te halen’’, zei hij. Dat zal echter tot volgend jaar duren. Dan staat pas het WK parazwemmen in Maleisië op het planbord.  

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort