Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Gratis drinkwater op festivals van de baan

Het wordt voor organisatoren van festivals in Amersfoort niet verplicht om gratis drinkwater te verstrekken aan bezoekers.

Een voorstel om dit mogelijk te maken werd vanavond door de politieke partij Denk ingediend in de gemeenteraadsvergadering, maar haalde geen meerderheid. Het plan kreeg wel steun van coalitiepartij ChristenUnie en oppositiepartijen Amersfoort2014, SP, BPA, PvdA en Lijst Molenkamp (samen 15 van de 39 zetels). Zij zien de beschikbaarheid van drinkwater als een grondrecht, ook op festivals.

D66, VVD, GroenLinks en CDA zagen niets in het plan, voornamelijk omdat organisatoren vaak sterk afhankelijk zijn van de baromzet. De verplichting water gratis beschikbaar te stellen bij hitte, zoals al jaren geldt, is voor hen voldoende.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort