Impressie van het vierde eiland met vooraan links de supermarkt.
Volledig scherm
Impressie van het vierde eiland met vooraan links de supermarkt. © Imoss Stedenbouw Landschap Buitenruimte

Groen licht: 157 nieuwe woningen, een school en supermarkt in Bunschoten

De nieuwbouwwijk Rengerswetering in Bunschoten krijgt zijn vierde eiland. De politiek heeft woensdag een positief advies gegeven over de bebouwing van het eiland met 157 woningen, een school en een supermarkt.

Het plan is ontwikkeld met woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Slokker Vastgoed BV, die het grootste gedeelte van het vastgoed gaan realiseren. Overigens wordt er nog druk gebouwd op het derde wooneiland. Uiteindelijk komen er zeven eilanden in Rengerswetering. Er wordt al sinds 2008 gebouwd aan de wijk.

In de nieuwe buurt komen koop- en huurwoningen voor elke doelgroep. Er komen naast sociale huur- en zorgappartementen ook koopappartementen in diverse prijsklassen. Verder bestaat het plan uit rug-aan-rug-woningen, rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. In totaal komen er 28 kavels in de vrije sector beschikbaar, waarvan veertien vrijstaande.

Park

Het wonen in een groene omgeving staat hierbij centraal. De school komt aan een park te liggen, dicht bij de entree van het eiland. Er komt een zogeheten kiss-and-ridezone, waar ouders bij het brengen van hun kinderen veilig kunnen uitstappen en daarna het eiland vlot kunnen verlaten via de rotonde. Daarnaast komen er vrijliggende fietspaden en fietsbruggen, zodat bewoners veilig vanuit de drie andere eilanden van en naar school komen.

De bewoners van Bunschoten zijn actief betrokken bij de totstandkoming van dit plan. Zo zijn er onder andere drie modellen gepresenteerd aan omwonenden, gemeente en andere betrokken partijen. Het hieruit voortgekomen voorkeursmodel Parkrijk is dan ook de basis voor dit stedenbouwkundige plan.

Als de gemeenteraad op 5 maart de grondexploitatie vaststelt en het benodigde krediet van 15,3 miljoen beschikbaar stelt, wordt de planontwikkeling vervolgd. Voordat de eerste huizen gebouwd kunnen worden, moet het gebied eerst bouwrijp worden gemaakt. Doel is om de eerste woningen begin 2021 in verkoop te brengen en de bouw van de eerste woningen te starten halverwege 2021.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort