Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Poort met op de achtergrond het Trapeziumterrein, waar het nieuwe stadhuis moet komen. © Saskia Berdenis van Berlekom

GroenLinks: geen auto’s bij nieuw stadhuis van Amersfoort

Het nieuwe stadhuis van Amersfoort moet volledig ‘autoloos’ worden. Alleen voor dienstauto’s, bevoorradingswagens en invalidenkaarthouders komt ruimte om te parkeren.

Quote

Voor wie met de auto wil komen, liggen er parkeerga­ra­ges in de directe omgeving

Dillian Hos, GroenLinks

Voor dit voorstel hoopt GroenLinks vanavond, tijdens het debat over het besluit om voor 75 miljoen euro een nieuw stadhuis te bouwen op het Trapeziumterrein, een politieke meerderheid te krijgen. De coalitiepartij (6 van de 39 zetels groot) vindt dat het stadsbestuur, dat veel werk maakt van nieuwe fiets- en ov-verbindingen, in eigen ‘huis’ het goede voorbeeld moet geven.

,,We zijn vergevorderd in de plannen om de binnenstad autoluw te maken”, aldus fractievoorzitter Dillian Hos. ,,Dan is het autoluw maken van de omgeving van het stadhuis een logische vervolgstap.” Volgens Hos ligt het braakliggende gebied tussen verkeersplein De Nieuwe Poort en het spoor zó centraal, dat het prima per bus, trein of fiets bereikbaar is. ,,En voor wie toch met de auto wil komen, liggen de parkeergarages van het Eemplein en het Oppidium op loopafstand. Daar hoeft de gemeente niets aan te doen.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort