Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag 2018 in Groningen.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag 2018 in Groningen. © ANP

GroenLinks: Koningsdag in Amersfoort moet ‘zo duurzaam mogelijk’

Koningsdag 2019 in Amersfoort moet de boeken ingaan als de ‘meest duurzame Koningsdag ever’. Die oproep doet coalitiepartij GroenLinks aan burgemeester Bolsius, hoofdverantwoordelijk voor het slagen van het verjaardagsbezoek van de koninklijke familie.

Volgens GroenLinks-raadslid Linda van Tuyl hoort bij een stad die zich voorstaat op haar duurzaamheidsplannen ook een duurzaam evenementenbeleid. ,,Daarbij beginnen wij graag bij een groot evenement als Koningsdag", aldus Van Tuyl in een toelichting. ,,Wij zien dat als een prachtige gelegenheid om Amersfoort als duurzame stad op de kaart te zetten en een aanzet te geven voor een meer duurzaam evenementenbeleid in de toekomst.”

Van Tuyl wil van Bolsius weten hoe hij duurzaamheid denkt terug te laten komen in het programma, en hoe hij überhaupt aankijkt tegen een de duurzaamheid van het evenementenbeleid van Amersfoort. De timing van de vragen is volgens GroenLinks uitgelezen: de organisatie van Koningsdag (27 april) is op dit moment in volle gang.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens een eerder bezoek aan Amersfoort.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens een eerder bezoek aan Amersfoort. © ANP

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort