Volledig scherm
Theater Flint in Amersfoort © Flint

Groot gala in Flint voor kansarme kinderen

Een groots opgezet gala in theater Flint in Amersfoort vormt het hoogtepunt van een inzamelingsactie voor kansarme kinderen. Vijf restaurants schotelen 350 gasten op zaterdag 12 oktober een diner voor, dat wordt opgeluisterd met optredens en een veiling van kunst, dagjes uit en workshops.

Initiatiefnemer is de vorig jaar opgerichte Stichting Art Gala Amersfoort, opgericht door vastgoedondernemer Hasse Dekker, die kinderen de kans wil bieden zich kunstzinnig te ontwikkelen. Daarnaast doneert de stichting aan goede doelen, zoals het Burgerweeshuis en het Amersfoorts Cultuurfonds. Een plaats aan een lange 'stadstafel' in Flint kost 185 euro per persoon. Groepen betalen 1500 euro voor een eigen ronde tafel. Alle plekken zijn inmiddels vergeven.

Met de opbrengst van de gala-avond gaat de stichting, onder begeleiding van Amersfoortse kunstenaars en Scholen in de Kunst, creatieve activiteiten opzetten. Dekker: ,,Geld geven voor feestjes of kleding is één ding, maar creatief talent kunnen ontwikkelen en daarmee de eigenwaarde van kinderen vergroten, is minstens zo belangrijk.''

De stichting richt zich op bijna vierduizend kinderen in Amersfoort, veelal uit eenoudergezinnen met weinig financiële armslag.

Tot 12 oktober is er in evenementencentrum Mariënhof een expositie van negentien Amersfoortse kunstenaars te zien, onder wie Hans van Horck, Anders Wolhar, Hilde Paalvast en Piet Schopping. Hun werk is te koop; een deel van de baten gaat ook naar culturele activiteiten voor kinderen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort