Volledig scherm
© Keistadnieuws

Groot onderzoek bij autogarage in Amersfoort

Een autogarage aan de Soesterweg in Amersfoort is dinsdagmiddag tijdens een controle door verschillende instanties onderzocht. De garage bleek niet aan het bestemmingsplan te voldoen.

Het gaat om een gezamenlijke actie van de gemeente Amersfoort met de politie, brandweer, energiebedrijf Stedin, de Belastingdienst, regionale uitvoeringsdiensten (RUD) en het CBV (vezekeringsbedrijf voertuigcriminaliteit). 

Alle partijen hebben het terrein onderzocht en verschillende auto's gecontroleerd. ,,Daarbij is geconstateerd dat een garage op die plek niet overeenkomt met het bestemmingsplan,” aldus gemeentewoordvoerder Leonie Scholten.

In het verleden heeft er volgens Scholten ook een garagebedrijf gezeten. ,,Maar die is vertrokken. Toen heeft er een tijd geen garage gezeten en nu zit er weer een garage in het pand. Volgens het bestemmingsplan mag dat niet. Wij gaan nu intern kijken welke stappen we nemen,” aldus Scholten. Het garagebedrijf is op grond van de overtreding niet direct gesloten. 

Waarom de instanties besloten een zogenoemde handhavingscontrole bij het garagebedrijf uit te voeren, kan Scholten niet zeggen. ,,We hebben verschillende signalen ontvangen die daar aanleiding toe gaven. Maar welke dat zijn, kan ik niet zeggen.” Dergelijke gezamenlijke controles komen volgens Scholten vaker voor. De actie is inmiddels afgerond. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort