Volledig scherm
© Facebook/Politie

Gulle gift: gedupeerde vrouw (85) krijgt nieuwe scootmobiel

De 85-jarige vrouw wier scootmobiel een week geleden uit haar parkeergarage in de wijk Vathorst werd gestolen, mag een nieuwe uitzoeken. De gulle gift wordt gedaan door het Amersfoortse bedrijf Scootplaza.

Het bedrijf las over de diefstal via deze krant en besloot actie te ondernemen. Ze hebben inmiddels contact opgenomen met de vrouw. Volgende week mag zij zelf haar nieuwe scootmobiel uitzoeken.

De vrouw parkeerde vorige week haar scootmobiel in de parkeergarage bij haar woning in Vathorst. Later constateerde zij dat de scootmobiel was gestolen. De vrouw is afhankelijk van haar scootmobiel en mist haar vervoermiddel nu. ,,Helaas zat er geen verzekering meer op het voertuig en heeft zij niet direct de mogelijkheid om een nieuwe aan te schaffen,” schreef wijkagent Eric Broere.

De scootmobiel is zilver van kleur en van het merk Ranger. Broere baalde van het incident en hoopt dat scootmobiel alsnog teruggevonden wordt. ,,Als wijkagent vond ik het erg naar dat de oudere dame op deze wijze gedupeerd wordt. Ik ben ongelooflijk blij met deze actie van Scootplaza.''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort