Volledig scherm
PREMIUM
Frans Kanters: ,,Ik heb mijn zwerftochten, dichtbij of ver weg, nodig om innerlijk even tot stilstand te komen.’’ © Marco Hofsté

Hang naar verwondering brengt ‘fotozwerver’ Frans Kanters overal

REPORTAGEGedreven door een hang naar verwondering zwerft Frans Kanters (53) door het land. De momenten die hem raken, vangt de Amersfoortse fotograaf in beelden. Een fraaie selectie daarvan exposeert hij tijdens Vreemde Gasten (6 en 7 oktober) en de KunstKijkroute (21 oktober) in Het Gasthuys, met als titel: De ziel van een landschap. Op pad met de ‘fotozwerver’. ,,Ik heb altijd honger naar wat er achter de horizon ligt.’’

Quote

Hoog­land-West en Coelhorst zijn prachtig. Ik kom er meerdere keren per week.

Frans Kanters, fotograaf

De woensdag ontluikt, Frans Kanters keurt vanuit zijn raam het licht. Dat belooft wel wat. Voordat het zover is, komt hij lyrisch terug op zijn zwerftocht van de avond ervoor. Hij had zijn fiets gepakt en was gewoon ‘onze achtertuin’ ingereden, het groenrijke Hoogland-West, naar de Eem.

Wat Frans daar zag, was te mooi om niet direct te delen met zijn volgers op Instagram. ‘Terwijl de zon vanachter de horizon met haar laatste stralen licht over het water streelt, komt de maan voorzichtig maar gestaag op’, schreef hij bij zijn foto, genomen vanaf de fietsbrug.

  1. Speciale beklimming Onze Lieve Vrouwetoren en werkzaamheden aan de Hanzetunnel

    Speciale beklimming Onze Lieve Vrouweto­ren en werkzaamhe­den aan de Hanzetun­nel

    Aan de hand van de spannendste verhalen die zich op en rond de toren hebben afgespeeld, neemt Abe de Verteller kinderen (7+) en hun ouders vandaag mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Luister om 11.00 uur hoe in de Middeleeuwen het meisje Margriet een wonderbeeldje vond en hoe er daarna vele wonderen in de stad plaatsvonden en hoe de echte held Leendert Nicasius de toren redde van de brand. Geniet vervolgens van het prachtige uitzicht!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort