Volledig scherm
PREMIUM
Hans Kleinekoort liep graag stadsmarathons. Als marathonverzamelaar liep hij er ruim 300. © AD

Hans liep in zijn leven 350 marathons

VAN WIEG TOT GRAFKleinekoort was niet meer de snelste, maar hij was wel één van de fanatiekste marathonverzamelaars van Nederland. Hij liep in zijn sportieve leven rond de 350 marathons, van Stockholm tot Dublin.

Kleinekoort was maar wat trots op zijn persoonlijk record dat stamt uit februari 1984. Op het zware parcours in Apeldoorn voltooide hij de 42 kilometer en 195 meter in twee uur en 52 minuten. Die tijd zou hij nooit meer evenaren, maar hij bleef tot 1998 finishen onder de vier uur.

  1. Laat overvallers voor straf een jaar werken in de zaak die ze beroofd hebben
    PREMIUM
    column

    Laat overval­lers voor straf een jaar werken in de zaak die ze beroofd hebben

    De poortdeur gaat open en vanuit huis zie ik het silhouet van een man. De capuchon van zijn hoodie over zijn hoofd, sjaal voor zijn gezicht. Aan zijn houding en loopje zie ik dat het Teun is. Hij komt net terug van zijn werk. Een baantje in de horeca waarmee hij een zakcentje verdient. Hij krijgt het minimumloon voor een zeventienjarige. Uren werken, zonder mopperen. Van zijn verdiende geld heeft hij inmiddels een computer en een gitaar gekocht. In de tas die Teun meebrengt zit zijn blouse met het bedrijfslogo er op.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort