Harry Potter-fans opgelet: sneeuwuilkuikens geboren in DierenPark Amersfoort

VIDEODierenPark Amersfoort heeft drie nieuwe uilskuikens erbij. Goed nieuws voor alle Harry Potterfans, het zijn namelijk sneeuwuilkuikens, hetzelfde ras als Hedwig, de uil van de jonge tovenaar.

 1. DierenPark Amersfoort helpt Congo: door deze brug kunnen kinderen gevaarlijke rivier oversteken
  PREMIUM

  DierenPark Amersfoort helpt Congo: door deze brug kunnen kinderen gevaarlij­ke rivier oversteken

  Op zo’n 200 kilometer van de Congolese hoofdstad Kinshasa bevindt zich een riviertje waar het wemelt van de krokodillen, waardoor dorpskinderen nooit naar hun school aan de overkant konden. Sinds twee jaar steken ze dankzij een overbodig geworden touwbrug uit DierenPark Amersfoort iedere dag veilig de rivier over. De actie smaakte de nestor van het dierenpark, Marjo Hoedemaker, naar meer, naar véél meer.
 2. Nienke Gorter: ‘Jericho beschermd stadsgebied? Ammehoela!’
  PREMIUM
  COLUMN

  Nienke Gorter: ‘Jericho beschermd stadsge­bied? Ammehoela!’

  Ik wil even een gedachtenexperiment met u doen. Doe uw ogen dicht en denk aan uw huis. Visualiseer de huiskamer en denk aan de mooie herinneringen die er liggen. Ga in gedachten naar de voordeur en doe een stap naar buiten. Bij welke buurman kunt u altijd terecht voor een vraag of een praatje? Voelt u zich thuis in de wijk waar u woont? Haal even diep adem en bedenk dan nu dat u moet verhuizen naar een andere wijk. Niet omdat u dat zelf wil maar omdat de woningen plat gaan.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort