Volledig scherm
© Google Maps

Hessenweg in Achterveld twee dagen afgesloten

Op de Hessenweg in Achterveld worden op 27 en 28 februari 32 bomen verwijderd. De weg is op die dagen buiten de spitsuren afgesloten voor verkeer. Daarna worden de riolering, de rijweg en de trottoirs van de Hessenweg vervangen.

Het gaat om een strook van bijna 2 kilometer, vanaf de Helweg tot voorbij Hessenweg 150. De bomen staan te dicht bij het te vervangen riool of vallen binnen de nieuw te graven delen van de weg, parkeerplaatsen of trottoirs. Deze worden medio april vervangen.

Om de bomenkap soepel te laten verlopen, wordt de Hessenweg tussen de kruispunten Koniningin Julianaweg/Hessenweg en de Ruud Visserstraat/Hessenweg op 27 en 28 februari afgesloten voor doorgaand verkeer. De sluiting is tussen 09.00 en 16.00 uur. Verkeer wordt omgeleid door de Ruurd Visserstraat en de Pater Stormstraat.

De gemeente benadrukt dat in ruil voor het kappen van de bomen, eenzelfde aantal bomen wordt geplant, zowel aan de Hessenweg als elders binnen de gemeente Leusden.

Het definitieve plan wordt op drie momenten gepresenteerd bij inloopmomenten in De Moes­pot aan de Jan van Arkelweg 6. Inzien van de plannen kan op 14 februari tussen 14.00 en 16.00 uur, 19 februari van 19.00 tot 21.00 uur en op 28 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Op een nog bekend te maken moment in maart volgt een extra inloopmoment over de volgende fase van de herinrichting.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort