Makelaar Arne Hopstaken (rechts) en Jeldrik van Rhijn (links) van Govaert Makelaars gebruiken nu hun telefoon om bezichtigingen live te streamen op internet.
Volledig scherm
PREMIUM
Makelaar Arne Hopstaken (rechts) en Jeldrik van Rhijn (links) van Govaert Makelaars gebruiken nu hun telefoon om bezichtigingen live te streamen op internet. © Nico Brons

Het aantal bezichtigingen is ingestort, maar de huizenprijzen níet

De coronacrisis laat zich hoe langer hoe meer voelen op de Amersfoortse woningmarkt. Zowel kopers als verkopers stellen hun plannen waar mogelijk uit, waardoor makelaars het rustiger hebben dan ooit tevoren. Tot een prijsdaling leidt het allemaal echter nog niet.

Tot een paar weken terug rinkelde de telefoon onophoudelijk. Er was altijd wel een koper die interesse had in een huis, of een verkoper die er één kwijt wilde. Maar sinds het coronavirus om zich heen grijpt, is het stiller dan normaal op het kantoor van makelaardij Govaert aan de Zonnehof. ,,We verkopen nog steeds, maar het aantal belletjes met nieuwe opdrachten loopt wel terug’’, aldus eigenaar Arne Hopstaken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort