Het is pas mei, maar Sint en piet trekken nu al volle zalen: ‘Cadeautje? Dat komt pas in december’

met videoDe mussen vallen bijna dood van het dak, Scheveningen ligt propvol met strandliefhebbers en... in de theaters trekt Love Piet volle zalen. Wat, piet en Sinterklaas? Jazeker: zij zijn op vakantie in Nederland en daardoor kruipt Amersfoorter Chantal Prins (28) weer in haar rol. 

 1. Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’
  PREMIUM

  Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’

  Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En alles op eigen kompas. Selfmade man Ilja Gort (71) onderzocht alles en behield het goede. ‘Toen ik met dope ophield, kwam de drank, maar daar word je bezopen van. Van lsd kreeg je rare hallucinaties, dus dat liet ik liggen. Toen kwam ik erachter dat wijn mijn stuff was.’
 2. Hoe Love Piet (Chantal) de harten van Nederlandse kinderen veroverde: ‘We zijn met zóiets gaafs bezig’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe Love Piet (Chantal) de harten van Nederland­se kinderen veroverde: ‘We zijn met zóiets gaafs bezig’

  Duizenden kinderen zijn weer aan het stuiteren, want Sinterklaas en zijn pieten zijn in het land. Dit is voor Chantal Prins dé periode om ‘aan’ te staan, al staat ze eigenlijk nooit echt uit. Sinds zeven jaar is de 27-jarige Amersfoortse bekend als Love Piet en is ze razend populair. Wat begon met een clipje op YouTube – met inmiddels 12(!) miljoen views – is uitgemond in theatertours én volgend jaar minimaal drie keer Ahoy.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort