Arts-assistent Simone Hijlkema luistert naar het hart van een coronapatiënt op de ic van het Meander MC in Amersfoort. Het betreft archiefbeeld van november 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Arts-assistent Simone Hijlkema luistert naar het hart van een coronapatiënt op de ic van het Meander MC in Amersfoort. Het betreft archiefbeeld van november 2020. © Nico Brons

Het Meander zet zich schrap voor een loodzware tijd: ‘Eind van de week mogelijk 50 coronapatiënten’

Het zijn en blijven spannende tijden in Meander Medisch Centrum. In het Amersfoortse ziekenhuis verbleven dinsdag 43 patiënten met corona, waarvan 10 op de intensive care. ,,Op basis van de regionale prognoses houden we nog steeds rekening met meer dan vijftig patiënten tegen het einde van deze week en volgende week.”

  1. Zorg in regio Utrecht dreigt vast te lopen: ‘Patiënten voor derde keer gebeld dat operatie wordt uitgesteld’
    PREMIUM
    UPDATE

    Zorg in regio Utrecht dreigt vast te lopen: ‘Patiënten voor derde keer gebeld dat operatie wordt uitgesteld’

    Ambulances rijden minder, speciale COVID-units voor coronapatiënten in verpleeghuizen lopen snel vol, de GGD regio Utrecht loopt tegen de grenzen van testcapaciteit aan, de druk op de wijkverpleging, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken neemt toe. En dat wordt de komende weken alleen maar erger, omdat het aantal coronapatiënten hard stijgt. „Sommige patiënten worden al voor de derde keer gebeld dat hun operatie niet doorgaat.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort