Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Stomphorst. © Nico Brons

Het parkeerprobleem in het Vermeerkwartier verplaatst zich

columnJe kunt niet zeggen dat de gemeente niet luistert naar zijn inwoners. Afgelopen week kregen we een brief over betaald parkeren in de wijk. Veel mensen die in de stad werken, parkeren hier de auto en uiteraard ook veel mensen die gaan winkelen. Vooral op zaterdag is het flink zoeken naar een plekje. Logisch dus dat een aantal bewoners parkeervergunningen wil hebben. Ik eigenlijk ook wel.

Quote

Er speelt meer, las ik, en dat is nieuw voor mij: er is blijkbaar enige animosi­teit

Er werden handtekeningen verzameld, waarna het plan kwam om ongeveer in de helft van het Vermeerkwartier vergunningparkeren in te voeren. Dat stuitte op veel verzet, waarna de gemeente een variant op tafel legde voor de héle wijk. Er volgde een inspraakronde, een bewonersenquête en nu gooit de stad het roer helemaal om.

Nog maar drie (stukken van) straten worden vergunningsgebied. Kennelijk zag de rest van de wijk het dus helemaal niet zitten. Maar er speelt nog meer, las ik donderdag in de krant, en dat is nieuw voor mij. Er is blijkbaar enige animositeit. De bewoners van straten in de buurt voelen zich voor het blok gezet door ‘onze’ kant. Zij willen helemaal geen vergunningparkeren en de wethouder heeft dus naar ze geluisterd. Eind goed, al goed, zou je zeggen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort