Leontine en Rosemint Tielrooy in de pluktuin van Hoeve Ravenstein.
Volledig scherm
PREMIUM
Leontine en Rosemint Tielrooy in de pluktuin van Hoeve Ravenstein. © Cees Wouda

Het veelzijdige boerenleven op Hoeve Ravenstein in Baarn: ‘Vlees zoals de natuur het bedoeld heeft’

Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een tiendelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering zeven: de familie Tupker en haar Hoeve Ravenstein met veehouderij, boerderijwinkel en boerderijcafé in Baarn.

 1. Van het melk van deze koeien in Renswoude wordt puur boerenroomijs gemaakt, zonder gerotzooi
  PREMIUM
  de boer op

  Van het melk van deze koeien in Renswoude wordt puur boerenroom­ijs gemaakt, zonder gerotzooi

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een zesdelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering 3: de familie Van Ginkel en haar ijs- en zuivelboerderij De Kleine Hope in het buitengebied van Renswoude.
 2. Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’
  PREMIUM

  Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een zesdelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering 4: de familie Van Voorthuizen en haar boerderij Nieuw Hof in Terschuur, met camping, kippen en kersen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort