Volledig scherm
De Van Rossems voor De Stenen Man bij Kamp Amersfoort © Kamp Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems komt naar Amersfoort

De populaire tv-serie Hier zijn de Van Rossems komt volgend voorjaar naar Amersfoort. Historicus Maarten van Rossem, zijn broer Vincent en zus Sis, brengen onder meer een bezoek aan Kamp Amersfoort.

De NTR-serie, die op dit moment zijn derde seizoen beleeft, brengt het illustere drietal iedere aflevering naar een andere stad in Nederland, België of Duitsland. Daar geven de geboren Utrechters op basis van ieders expertise (Maarten is historicus, Vincent architectuurhistoricus en Sis kunsthistorica) hun ongezouten mening over wat ze zien.

Dat de Van Rossems Amersfoort aandoen, blijkt uit een bericht op de facebookpagina van Kamp Amersfoort. Op de bijbehorende foto staat het drietal voor De Stenen Man, op de voormalige fusilladeplaats. In het Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort, zoals het kamp officieel heette, zaten tussen 1941 en 1945 meer dan 35.000 gevangenen.

Voor hun wekelijkse serie bezochten de Van Rossems eerder al steden als Delft, Haarlem en Keulen. Voor dit seizoen, dat tot donderdag 12 oktober loopt, staan Middelburg, Franeker, Leuven en Enschede nog op de rol. De afleveringen trekken gemiddeld zo’n 750.000 kijkers, en zijn te zien op NPO2.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort