Volledig scherm
Fotograaf Caspar Huurdeman was getuige van het incident en maakte foto's. © Caspar Huurdeman

Hond achter auto aan gesleept in Soest

UpdateEen golden retriever is dinsdagmiddag honderden meters achter een auto aan gesleept op de Biltseweg in Soest. Het beestje was met een riem vastgebonden aan de trekhaak. Volgens de politie was er geen sprake van opzet en is de hond in orde.

Automobilisten die achter de auto reden, seinden en toeterden naar de bestuurster. Volgens een ooggetuige reed de vrouw ongeveer 60 kilometer per uur.

Uiteindelijk parkeerde de vrouw de auto in de berm van de Provincialeweg N234. De hond werd in de kofferbak van de auto geladen, samen met nog een paar honden, en de vrouw reed daarna verder.

Geschrokken
,,Ik stond bij het tankstation toen ik een hond achter een auto aan zag rennen", zegt fotograaf Caspar Huurdeman, die bij toeval getuige was en foto's maakte. ,,Tot mijn grote verbazing zat de hond aan een riem vast aan de trekhaak. Ik heb niet kunnen zien of de hond gewond was. De vrouw leek geschrokken."

Volgens een woordvoerder van de politie was er 'absoluut geen opzet' in het spel. ,,We hebben de vrouw gesproken. Zij was erg van streek. De vrouw is onmiddellijk zelf naar de dierenarts gereden. De hond maakt het goed.''

De vrouw was met meerdere honden aan het wandelen. Om het weglopen tegen te gaan heeft zij bij het instappen de riemen van de honden vastgemaakt aan de trekhaak. ,,Hoe het heeft kunnen gebeuren stelt de vrouw voor grote raadsels. Maar zij is er bij het wegrijden één vergeten,'' zegt de politiewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort