Volledig scherm
© anp

Honderden Barnevelders zoeken naar peuter die blijkt te slapen achter kliko

Een grote zoekactie heeft zaterdagavond via sociale media honderden buurtgenoten in Barneveld op de been gekregen, toen bleek dat een 2-jarig jongetje vermist was. Dat meldt Omroep Gelderland. De politie zette bootjes in, een helikopter vloog over, maar het was een overbuurman die achter de containers keek en hem op nog geen dertig meter van huis vond.

Volgens de regionale omroep heet het vermiste kindje Aron en was hij op blote voeten van huis weggelopen. Via WhatsApp werden bewonersgroepen op de hoogte gesteld van de vermissing, en zo'n vijfhonderd mensen trokken de straat op. De politie vloog met een politiehelikopter over het Gelders stadje en speurhonden werden ingezet.

Dat ging allemaal langs Arons overbuurman heen. Die zat binnen rustig televisie te kijken, zo zegt hij tegen Omroep Gelderland. Later zag hij dat de bezems bij zijn vuilcontainers waren omgevallen en toen hij keek, zag hij een stukje stof tussen de muur en de kliko. ,,Dus ik steek mijn hand er zo naar toe en verrek daar voel ik wat en ik zeg: hé jochie.” De peuter begon meteen te huilen. De buurman pakte het kind op en bracht het terug naar de ouders.

De actie van de Barnevelders krijgt veel lof. ,, Mooi om te zien dat zoveel inwoners van Barneveld de politie helpen met het zoeken naar een vermist kindje. #betrokkensamenleving”, zo schrijft een wijkagent op Twitter.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort