Volledig scherm
Het witte markante stationsgebouw aan het Smallepad is vanaf volgende maand het nieuwe hoofdkantoor van Gibson. © AD

Hoofdkantoor gitaargigant Gibson strijkt neer in Amersfoort

Het in de muziekwereld beroemde Amerikaanse gitaarmerk Gibson opent volgende maand haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Amersfoort. Ze neemt met 35 medewerkers haar intrek in het oude stationsgebouw aan het Smallepad, waarnaast ook de bekende antieke, houten tram staat.

Gibson houdt op dit moment kantoor op een industrieterrein in Vianen. ,,Recht onder ons kantoor zit ons magazijn, maar dat wordt binnenkort bij een ander bedrijf ondergebracht’’, aldus hr-manager Natasja Janssen. ,,Daardoor hebben we in Vianen veel te veel ruimte. Tijdens de zoektocht naar een nieuw onderkomen viel ons oog op het prachtige pand aan het Smallepad.”

Het markante witte pand waar Gibson haar intrek in neemt is een rijksmonument, en deed tot begin 20ste eeuw dienst als station. Daarna werd het een tijd gebruikt als werkplaats voor wissels en seinen, waarna het na een flinke renovatie in gebruik werd genomen als kantoor.

Les Paul

Wie verwacht dat er volgende maand met de medewerkers ook gitaren naar Amersfoort komen, komt bedrogen uit. ,,Die staan óf in ons magazijn, óf in onze showroom in Amsterdam”, aldus Janssen.

Gibson dankt haar bekendheid vooral aan het gitaarmodel Les Paul, dat onder meer bespeeld wordt door Slash (Guns ’n Roses), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Joe Perry (Aerosmith).

Uit informatie op de website van MVGM valt op te maken dat Gibson 165.000 euro per jaar neer moet tellen voor het nieuwe hoofdkantoor.

Het pand werd sinds 2006 gehuurd door advies- en managementbureau Hospitality Group.

Volledig scherm
Een Gibson Les Paul © AD

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort