Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Huis van Eemnes geopend; Karin Bloemen eerste artiest

Het Huis van Eemnes is vandaag onder toeziend oog van enkele honderden Eemnessers geopend. Het multifunctionele gebouw bevat een sporthal, bibliotheek, theater en horeca. Karin Bloemen is vanavond de eerste artiest die optreedt. 

De opening ging niet geheel vlekkeloos. Zo wilde het doek niet vallen, nadat wethouder Sven Lankreijer het lint door had geknipt en ook de geluidsinstallatie weigerde dienst. 

Burgemeester Roland van Benthem blikte terug op de plannen en het bouwproces. De gemeenteraad van Eemnes besloot in 2013 de bibliotheek van Eemnes samen te voegen met ontmoetingscentrum De Hilt, om kosten te besparen. Drie jaar geleden werd besloten daar een nieuw gebouw voor te laten bouwen, in plaats van verbouwing van De Hilt.

Het Huis van Eemnes zou eigenlijk vorig jaar augustus al geopend worden, maar de bouw liep vertraging op. Enkele constructieonderdelen in de sporthal en de theaterzaal werden herzien en er werden aanpassingen gedaan in het ontwerp voor het interieur. De wijzigingen gingen met de nodige kosten gepaard. In plaats van de begrote 13 miljoen, kwamen de kosten op 14,1 miljoen uit. 

Baarn

De burgemeester knipoogde in zijn toespraak ook nog naar buurgemeente Baarn. De gemeenteraad aldaar heeft nog een knoop door te hakken over de bouw van een nieuw cultuurhuis in de stad of een verbouwing van Theater de Speeldoos tot multifunctioneel centrum waar ook de bibliotheek in zal trekken. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort