Volledig scherm
De kerstboomverkopers van Sherpa zijn door gulle giften voorlopig weer onder dak. © Caspar Huurdeman

Hulp voor gedupeerde Baarnse kerstboomverkopers stroomt binnen

Een schaftkeet en een cadeaucheque van installatiebedrijf MaxTech en een ook nog eens een pagodetent van Bel Ons. De kerstboomverkopers van Sherpa in Baarn krijgen hulp uit onverwachte hoek. 

Een witte partytent die was opgezet op de verkoopplek bij de ijsbaan in Baarn, waaide in de nacht van zaterdag op zondag weg en werd compleet vernield. ,,De tent stond met stormbanden vast en met bouwhekken eromheen. Zo doen we dat al jaren. Geen idee waarom het nu is misgegaan", zegt Joost Kok, begeleider van Sherpa. ,,Misschien is een rits van de tent open gewaaid en kreeg de wind daardoor vat op de tent.”

Brandvertragend

De waardebon van 100 euro van MaxTech is bedoeld als startkapitaal voor een nieuwe tent. Een kostbare aangelegenheid. ,,We hebben die tent vorig jaar nieuw gekocht", zegt Kok. ,,Hij kostte meer dan 3000 euro, omdat hij ook brandvertragend is. Een hoop geld, maar zo dachten we vorig jaar: als ie een jaar of acht, negen meegaat, dan kan het wel.”

De schade aan de tent die 100 meter was meegesleurd en om een lichtmast was gevouwen, bleek enorm. ,,De stokken prikten door het doek en tent was gescheurd. Hij is echt total loss.” Ook de ijsbaan heeft schade opgelopen. ,,Het hek op de ijsbaan heeft een enorme oplawaai gekregen. Betonnen palen zijn afgebroken en ook de lichtmast moet nog getest. Daar hangen drie grote natriumlampen in die ook niet goedkoop zijn.”

Volledig scherm
De schade aan de tent was enorm nadat de tent door harde wind om een lantaarnpaal werd gevouwen. © Caspar Huurdeman

Hartverwarmend

De steun die de jongens van de bosgroep nu krijgen is volgens Kok hartverwarmend. ,,De jongens hebben nu in de pagodetent een droog plekje om af te rekenen. En in de schaftwagen die we te leen hebben gekregen, kunnen we spullen opslaan en koffie drinken.”

De kerstboomverkopers gaan door tot 23 december. De opbrengsten komen ten goede aan Sherpa en de cliënten van de dagbestedingsgroep, die de rest van het jaar op landgoed Peijnenburg werken. ,,De jongens hebben werkkleding, werkjassen en wel eens een nieuwe zaag nodig. Die kopen we van de opbrengsten.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort