Iets minder huizen verkocht in regio

In de regio Amersfoort en Barneveld zijn het afgelopen jaar iets minder huizen van eigenaar gewisseld. De huizenprijzen stegen zo’n 10 procent, blijkt uit cijfers van de NVM. 

In Amersfoort en omgeving werden in het laatste kwartaal 0,7 procent minder huizen verkocht dan een jaar eerder. Ten opzichte van het derde kwartaal steeg het aantal verkochte woningen met bijna 11 procent.Het gaat vooral om tussenwoningen. Er werden juist minder vrijstaande woningen verkocht. 

In Barneveld en omstreken daalde het aantal verkochte woningen in het vierde kwartaal met 0,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. 

Prijzen

De huizenprijzen stegen in de regio Amersfoort het afgelopen jaar met 9,8 procent. De gemiddelde verkoopprijs is 350.000 euro, een stijging van 4,8 procent. Ruim 44 procent van de woningen wordt boven de vraagprijs verkocht. Vooral verkopers van appartementen, tussenwoningen en hoekwoningen doen hier hun voordeel mee.

De prijsstijging in de regio Barneveld was 10,7 procent. Gemiddeld ging een huis daar voor 347.000 euro van de hand. 

Het woningaanbod in Amersfoort steeg in het vierde kwartaal met 21,6 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dat is met name te danken aan nieuwbouw.

Een woning staat in Nederland gemiddeld 39 dagen te koop, in regio Amersfoort is dit momenteel 31 dagen. Vrijstaande woningen blijven hierbij iets achter. 

Volledig scherm
© ANP

Landelijk stegen de huizenprijzen het afgelopen jaar met gemiddeld 10,3 procent. De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedraagt inmiddels 298.000 euro, een record.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort