Een triagetent bij het Meander Medisch Centrum, één van de twee ziekenhuizen waar streekgenoten met Corona worden opgenomen.
Volledig scherm
Een triagetent bij het Meander Medisch Centrum, één van de twee ziekenhuizen waar streekgenoten met Corona worden opgenomen. © Keistadnieuws

In ziekenhuizen liggen 59 met corona besmette inwoners uit de regio’s Amersfoort en Barneveld

De ziekenhuizen in Amersfoort en Ede verplegen op dit moment 59 streekgenoten met verschijnselen van corona. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut RIVM.  De meeste patiënten (24) komen uit Amersfoort.

Het RIVM verstrekt met ingang  van vandaag geen informatie meer over het totaal aantal besmette inwoners  per gemeente (dat wil zeggen, inclusief de  coronazieken in thuisisolatie), maar beperkt zich tot de hoeveelheid ziekenhuisopnames.  

Over de stijging van het aantal besmettingen in Eemland en de Gelderse Vallei in de afgelopen 24 uur ontbreken derhalve de precieze gegevens. Landelijk steeg het aantal positief geteste personen met 845. Gisteren rond deze tijd bedroeg het aantal besmettingen in Eemland en Gelderse Vallei opgeteld 180.

Andere plaatsen

Het nieuwe RIVM-overzicht laat zien dat in Nijkerk relatief veel coronapatiënten zijn opgenomen. Tien Nijkerkers zijn te ziek om thuis te worden verpleegd. Soest telt negen ziekenhuisopnames, Barneveld en Leusden ieder vijf, Woudenberg en Baarn elk twee. In Bunschoten en Renswoude moest één besmette bewoner naar het ziekenhuis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort