Indrukwekkende protestmars voor Ljowa (7) die dreigt te worden uitgezet: ‘Wanhoop overheerst’

VIDEOEen protestmars met honderden kinderen, ouders en andere sympathisanten liep donderdagavond vanaf de Prins Willem-Alexanderschool naar het stadhuis van Amersfoort. Er werd aandacht gevraagd voor de dreigende uitzetting van de in Nederland geboren 7-jarige Ljowa en zijn gezin. ,,Een klein papiertje kan toch niet de toekomst van een kind kapotmaken?’’

 1. Hoe kan het dat Ljowa (7) niet mag blijven? Zijn situatie uitgelegd in 5 vragen (en antwoorden)
  PREMIUM

  Hoe kan het dat Ljowa (7) niet mag blijven? Zijn situatie uitgelegd in 5 vragen (en antwoorden)

  Ljowa (7) uit Amersfoort zit in een uitzonderlijke situatie. Hoewel hij in Nederland geboren en getogen is, moet hij van de hoogste rechter terug naar Armenië, het land waar zijn ouders elf jaar geleden uit vluchtten. Hij komt niet in aanmerking voor het Kinderpardon, omdat hij werd geboren nadat de asielprocedure van zijn ouders was afgerond. De kwestie uitgelegd in 5 vragen en antwoorden.
 2. Sportgala Festival Edition: gouden sportpenning voor zes paralympiërs ZPC Amersfoort en atlete Femke Bol
  PREMIUM

  Sportgala Festival Edition: gouden sportpen­ning voor zes paralym­piërs ZPC Amersfoort en atlete Femke Bol

  Het Amersfoortse sportgala nieuwe stijl was maandagavond losser, toegankelijker en niet meer ‘zo stijfjes’. In Theater Flint barstte één groot beweegfeest los. Ondertussen kregen maar liefst 47 sporters een sportpenning vanwege hun bijzondere prestatie in 2022. Blikvangers waren zes paralympiërs van ZPC Amersfoort en atlete Femke Bol. Zij ontvingen een gouden sportpenning.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort