Volledig scherm
© Thinkstock

Inschrijving obstakelrun door Amersfoort geopend

In de Amersfoortse binnenstad vindt op tweede paasdag, 2 april, de Obstaclerun plaats. Het is een variant van de onlangs afgelaste City Challenge Run.

De Obstaclerun bestaat uit een obstakelkoers met opblaasbare hindernissen, waar deelnemers over moeten klimmen en klauteren. Mensen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven voor de baan van 2,5 kilometer of 4 kilometer.

Begin februari liep de organisatie van de City Challenge Run vast. Mik Borsten is één van de nieuwe organisatoren van de Obstaclerun. ,,Ik ben opgebeld door de dames die de City Challenge Run regelden. Ze zagen het niet meer zitten omdat er nog veel te doen was en ze problemen hadden met het omleiden van het verkeer,”, vertelt de organisator en tevens ultra-atleet. 

De nieuwe verzorgers van de Obstaclerun pakken het anders aan. ,,Ik ben ook betrokken bij Marathon Amersfoort. De mensen die het parcours voor de marathon afzetten, doen dat ook voor de Obstaclerun.” Borsten en zijn team zijn bezig met het indelen van de obstakels. Het evenement ziet er hetzelfde uit als de City Challenge Run, alleen de naam van het evenement is anders.

Volgens Borsten zijn er inmiddels 100 inschrijvingen binnen. ,,We willen graag 2000 deelnemers mee laten doen. Met de organisatorische problemen van twee weken geleden, verwachten wij niet dat we dit aantal halen. 1000 inschrijvingen moet zeker lukken.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort