Volledig scherm
© DierenPark Amersfoort

Internationale aandacht voor stel homopinguïns in DierenPark Amersfoort dat ei steelt en uitbroedt

Het homoseksuele pinguïnkoppeltje dat deze week in DierenPark Amersfoort een ei van een heteroseksueel pinguïnstel pikte om er samen op te broeden, is internationaal niet onopgemerkt gebleven.

Zo schreef de Amerikaanse website Huffpost een artikel met de kop: 'People cheer on same-sex penguin couple who stole an egg to parent as their own' (vertaling: Mensen juichen pinguïnstel van hetzelfde geslacht toe dat een ei stal om zelf op te voeden). Het bericht werd op sociale media duizenden keren geliked en gedeeld. Ook het Amerikaanse tijdschrift Newsweek schreef een artikel over de Amersfoortse pinguïns: 'Gay Penguins in zoo steal egg in attempt to become dads' (vertaling: Homoseksuele pinguïns stelen ei om vader te kunnen worden).

De Italiaanse website Gay.it schreef: 'Coppia di pinguini gay ruba un uovo per creare una propria famiglia' (Een stel homopinguïns steelt een ei om een eigen gezin te stichten). De Britse site Pink News wijdde een artikel met een vergelijkbare kop aan het inmiddels beroemde pinguïnstel.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort