Inval in woonwagenkamp Keerkring tegen motorbende Caloh Wagoh

videoIn het woonwagenkamp bij de Keerkring in de Amersfoortse wijk De Koppel is vanmorgen een politie-actie aan de gang. De inval is onderdeel van de landelijke actie tegen motorbende Caloh Wagoh.

Volledig scherm
© AD

Meerdere agenten, ME’ers, drie arrestantenbussen en twee hondenwagens zijn ter plaatse. Het onderzoek richt zich op één woonwagen. Er werden diverse auto's en scooters in beslag genomen.

Bij veertig invallen bij clubpanden en woningen van Caloh Wagoh-leden in  onder meer Utrecht, Mijdrecht,  Amsterdam, Den Haag en Rotterdam werden vanmorgen twee kopstukken van de club (48 en 70 jaar oud) gearresteerd. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Een van hen is de Amsterdamse topcrimineel Greg R. (70) die een jarenlange celstraf uitzat voor internationale drugshandel. Bij de actie zijn zo’n 800 politiemensen betrokken.

Caloh Wagoh ontstond twee jaar geleden uit een fusie tussen straatbende Crips en motorclub Trailer Trash, die zijn roots in de kamperswereld heeft liggen. Na een verschil van inzicht trok Trailer Trash zich terug. Inmiddels telt de club al tien Nederlandse chapters (vestigingen) en één in België, Engeland en Suriname.

Onderwereldvete

Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Caloh Wagoh dook de afgelopen tijd op in meerdere onderzoeken van politie en justitie. Zo werd in oktober een 47-jarig Haags lid van de motorclub aangehouden op verdenking van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Leden van de motorclub, dat valt onder de outlaw motorcycle gang (OMG), worden ook in verband gebracht met ernstige geweldsmisdrijven, waaronder een liquidatie in de slepende onderwereldvete tussen groepen Amsterdamse en Utrechtse criminelen.

De voor de buitenwereld onbekende motorclub Caloh Wagoh kwam in een publicitaire storm terecht toen bleek dat één van de verdachten van de raketaanslag op de redactie van Panorama lid was. Het gaat om Richard Z., president van de chapter uit Woerden. Hoewel hij niet meer wordt verdacht de granaat te hebben afgevuurd, vermoedt het Openbaar Ministerie dat hij betrokken is bij de voorbereiding.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort