Voor coronaverplegers en -artsen in Meander zijn beter ingerichte herstelruimtes nodig.
Volledig scherm
Voor coronaverplegers en -artsen in Meander zijn beter ingerichte herstelruimtes nodig. © Vrienden van Meander

Inzameling voor massagestoelen en vr-brillen om overbelaste artsen in Meander pauze te bieden

De stichting Vrienden van Meander zamelt geld in om de herstelruimtes voor zwaar belaste coronaverplegers en -artsen in het Amersfoortse streekziekenhuis van extra faciliteiten te voorzien. Van de donaties worden onder meer massagestoelen, voetmassagebankjes en virtualrealitybrillen met rustgevende beelden aangeschaft.

Goed kunnen ontspannen in de pauze of na afloop van een dienst is van groot belang voor het ziekenhuispersoneel dat te maken heeft met coronapatiënten, zegt Daniëlle Heere van de stichting. In Meander betreft dat een deel van de Spoedeisende Eerste Hulp, het grootste deel van de intensive care en twee verpleegafdelingen die zijn gereserveerd voor besmette patiënten.

Quote

Werken in een ziekenhuis vergt altijd al veel, maar de behande­ling en de verpleging van patiënten met corona is nog zwaarder.

Daniëlle Heerde, Stichting Vrienden van Meander

Heere: ,,We kregen het verzoek van het ziekenhuis om de vier ontspanningsruimtes waar deze medewerkers gebruik van maken op te waarderen. Werken in een ziekenhuis vergt altijd al veel, maar de behandeling en de verpleging van patiënten met corona is nog zwaarder. Artsen en verplegers die een paar uur aan een stuk hebben rondgelopen in beschermende kleding, zijn fysiek echt even op. En vlak de mentale kant niet uit. Corona kost mensenlevens en is qua ziektebeeld heel grillig. Het is werken onder voortdurende hoogspanning.”

10.000 euro

De stichting heeft volgens Heerde 10.000 euro nodig voor de aanschaf van attributen waarmee de vermoeide specialisten en verplegers op adem kunnen komen. ,,De eerste 500 euro kwam afgelopen weekeinde al binnen. Hopelijk willen de mensen in Amersfoort en de regio hun ziekenhuis steunen in deze moeilijke tijd.”

De stichting kreeg er sinds de uitbraak van het virus behoorlijk wat nieuwe vrienden bij, vertelt Heerde. ,,De donateurs komen nu vooral uit de particuliere hoek. Het geeft aan hoe belangrijk het ziekenhuis is in deze tijd. Bijdragen van bedrijven en uit acties op scholen zijn er nu niet of nauwelijks.”

Quote

Hopelijk willen de mensen in Amersfoort en de regio hun ziekenhuis steunen in deze moeilijke tijd

Daniëlle Heere, Stichting Vrienden van Meander

 Doneren voor de ontspanningsruimtes kan op vriendenvanmeander.nl  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort