Volledig scherm
Het pand van de Jehova's getuigen aan de Flevostraat © Google Maps

Jehova’s na 40 jaar weg uit pand aan Flevostraat

Jehova's getuigen Amersfoort - De Koppel hebben hun pand aan de Flevostraat te koop gezet. De vraagprijs is 725.000 euro. Tot het moment van verkoop wordt het vrijstaande herenhuis nog gebruikt door de Jehova’s voor bijeenkomsten. 

De geloofsgemeenschap heeft het pand sinds 1978 in bezit. Na verkoop van de Koninkrijkszaal zullen de Jehova's alleen nog bijeenkomsten houden op hun andere locatie in Nieuwland. Die werd zeventien jaar geleden gebouwd in eigen beheer.

Volgens woordvoerder André Thesing is het aantal Jehova's getuigen in Amersfoort al jaren ‘redelijk stabiel’. De reden van het afstoten van het pand aan de Flevostraat zijn dan ook de kosten. ,,Het onderhoud van onze Koninkrijkszalen wordt gefinancierd door vrijwillige bijdragen. Je kunt je voorstellen dat het onderhoud van twee gebouwen kostbaarder is dan één.”

Zwaar

Het afscheid van de locatie aan de Flevostraat valt volgens Thesing sommigen Getuigen zwaar. ,,Mensen die hier al heel wat jaar komen vinden het jammer. Maar het is wel belangrijk om te bedenken waar de zaal voor gebruikt wordt. Dat is de aanbidding van God en die is niet plaatsafhankelijk.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort