Volledig scherm
Kapotte flesjes bij de picknictafel © Speeltuin Rivierenwijk

Jeugd trapt rotzooi in speeltuin in Amersfoort: ‘Overal lag glas’

Een groep jongeren heeft gisteravond flink huisgehouden in Speeltuin Rivierenwijk aan de Dollardstraat in het Soesterkwartier. De speeltuin lag vanochtend bezaaid met glas. 

Het was maar goed dat vrijwilligers vanochtend bij elkaar kwamen om te klussen in de speeltuin. ,,Anders hadden we het niet eens gezien", zegt Marchien Hindriks, voorzitter van de speeltuinvereniging. ,,Bij het draaimolentje, op het asfaltparcours, maar ook in en rondom het piratenschip. Overal zag ik glas liggen.” 

Een deel van het zand rondom de speelboot is afgeschept, om er zeker van te zijn dat alle glassplinters weg zijn. ,,Ik vermoed dat de jongeren een wedstrijdje bierflesjes kapot gooien hebben gedaan", zegt Hindriks die van plan is om aangifte te gaan doen bij de politie. 

De daders staan op camerabeelden. ,,Er is nu een roep om de beelden te delen, maar dat gaan we nog niet doen. De eerste stap is naar de politie. De jongens staan er redelijk goed op, dus de politie heeft best handvatten voor een onderzoek.” 

Verpest

Het is niet de eerste keer dat er rotzooi getrapt wordt in de speeltuin. ,,Vorige zomer hadden we het redelijk onder controle. Dit jaar was er al vaker wel veel troep. Dan vind je een zak chips of lege flesjes. Vervelend, maar dat is zo opgeruimd. En we willen ook een speeltuin zijn die niet alleen voor jonge kinderen is. Het mag best een plek zijn waar oudere kinderen 's avonds kunnen hangen en kletsen, als ze maar wel hun rommel opruimen.”

De speeltuin was in de zomermaanden tot 21.00 uur 's avonds open, maar nu gaat het hek weer om 19.00 uur op slot. ,,Nu hebben ze het voor zichzelf verpest.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort