Volledig scherm
Overval op Jumbo aan Molenplein in Nijkerk © William Harthoorn

Jonge moeder (19) wil na overval op Jumbo in Nijkerk haar leven beteren

Ze werd poedelnaakt gearresteerd in Vianen als verdachte van een reeks overvallen, is inmiddels bevallen van een dochter en wil haar leven nu beteren. Maar tegen Lindsay W. (19) werd vandaag voor de rechtbank in Utrecht voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden voorwaardelijk en 50 uur leerstraf geëist.

Lindsay en haar vriend Jesse K. (18) beroofden, als een moderne versie van Bonnie and Clyde, in oktober vorig jaar in tien dagen tijd vijf supermarkten in Nijkerk, Den Dolder, Hilversum, Bussum en Vianen. Jesse is al veroordeeld tot een jaar jeugddetentie voor zijn aandeel. Lindsays zaak kwam in mei voor rechter, maar werd weer uitgesteld omdat haar advocaat Jesse als getuige wilde verhoren.

In november vorig jaar maakten Lindsay en Jesse volgens het OM duizenden euro’s buit bij hun rooftocht langs de supermarkten. Uiteindelijk liepen ze tegen de lamp toen ze werden herkend bij een hotel in Vianen. De twee werden poedelnaakt van hun hotelbed gelicht door een arrestatieteam. Lindsay was toen net zwanger.

Lindsay zei wel dat de gebeurtenissen erg heftig moeten zijn geweest voor de slachtoffers. Haar advocaat vroeg vrijspraak wegens ‘flinterdun bewijs’. Medeverdachte Jesse werd veroordeeld tot een jaar jeugddetentie. Op dinsdag 24 september doet de rechter uitspraak.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort