Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Jongeren ontsnappen uit Amersfoortse raadszaal

Zes groepen konden vandaag de escape room Baas voor een uur testen in de raadszaal van het stadhuis in Amersfoort.

De raadszaal in het Amersfoortse stadhuis gaat op slot. Vier jongeren zitten het komende uur in de vergaderruimte van de gemeenteraad opgesloten. Zij moeten in de huid van een raadslid kruipen en kwesties oplossen die in een stad als Amersfoort spelen. Zo moeten ze erachter komen welke elf vergunningen nodig zijn voor het organiseren van een evenement.

Quote

Ik vond de problemen die in de raad spelen heel interes­sant, zoals sociale huurwonin­gen bouwen.

Naomi Steenbeek, deelnemer

Na een uur klinkt de zoemer; de tijd is om. De vier deelnemers konden niet op tijd uit de raadszaal ontsnappen. ,,Maar jullie waren er bijna”, stelt organisator en bedenker Pim Meijer (32) de groep gerust.

Een escape room in de raadszaal moet ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken raken bij de gemeentepolitiek en vandaag gaan stemmen. Naomi Steenbeek (21) was een van de testers. ,,Het was leuk, de opgaven waren erg lastig en ik moest samenwerken met mensen die ik nog niet kende. Ik vond de problemen die in de raad spelen heel interessant, zoals sociale huurwoningen bouwen. Ik heb wetenschappelijk onderzoek gedaan naar autisme in de gemeente Amersfoort, ik ben al bekend met de politiek. Ik ga zeker stemmen.”

Pim Meijer was ook in de escape room aanwezig en hield in de gaten waar deelnemers tegenaan lopen. ,,De eerste groep wist te ontsnappen. Deze groep liep vlak voor het einde vast. Ik merkte dat de vorige deelnemers ook moeite hadden met de laatste opdracht. Die kunnen we aanpassen als de volgende vier groepen hier ook te veel mee worstelen.”

Ontvang het belangrijkste nieuws uit de regio eenvoudig in jouw mailbox! Schrijf je in op de dagelijkse nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort