Volledig scherm
Ook burgemeester Bolsius schoof aan. © AD

Jongeren trakteren ouderen op koffie en gebak: ‘Vergeet onze ouderen niet’

Jongeren uit Kruiskamp en De Koppel hebben vanmiddag ouderen uit verpleeghuis St. Elisabeth in Amersfoort getrakteerd op koffie met gebak op een terras. Ook burgemeester Lucas Bolsius schoof aan.

Via welzijnsorganisatie Indebuurt033 volgen jongeren van veelal Marokkaanse of Turkse afkomst een training tot zogeheten ‘Young Leaders’, om als rolmodellen met andere jongeren in probleemwijken als Kruiskamp, Liendert en De Koppel activiteiten te organiseren.

,,Het was het mooiste projecten dat ik de afgelopen vijf jaar heb gedaan", zegt  een trotse jongerenwerker Ibrahim El Khalki over het uitstapje. ,,Het idee kwam van de jongeren zelf. Ze wilden een verbinding leggen tussen jongeren en ouderen. We hebben lang nagedacht over hoe we dat handen en voeten moesten geven, en besloten om een verzorgingshuis te benaderen. Toen kwam vanuit de ouderen de wens om samen iets buiten de deur te doen. Zo ontstond het idee om samen een bakkie koffie te gaan nuttigen.” 

Volledig scherm
© AD

En zo trok vanmiddag een stoet ouderen, door de jongeren voortgeduwd in hun rolstoelen, door de Kamp en Langestraat naar Johnny's Burger Co. aan de Stadsring, waar ze genoten van een kopje koffie met taart. Ook burgemeester Bolsius was van de partij.

,,Ik kreeg zulke mooie reacties van de ouderen", glundert El Khalki. ,,Die mensen komen niet vaak buiten. Ik heb zelden mensen zo blij gezien dat ze er even uit waren. Ik heb dan ook een oproep aan jongeren: vergeet onze ouderen niet.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort