Voorrondes op weg naar het Lagerhuis
Volledig scherm
Voorrondes op weg naar het Lagerhuis © Gemeente Utrecht

JvO verliest met één punt en mag provincie niet vertegenwoordigen bij landelijke debatwedstrijd van BNNVARA

Het Amersfoortse Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium heeft het vandaag in de provinciale finale nipt afgelegd tegen het Minkema College uit Woerden. Dat mag in mei de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de debatwedstrijd voor middelbare scholen, Op Weg naar het Lagerhuis, van tv-zender BNNVARA.

Het Minkema College won vandaag de provinciale finale na drie spannende debatten nipt van het Amersfoortse Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. De jury beoordeelde de kandidaten onder andere op de meeste invalshoeken, beste onderbouwing van argumenten en lichaamstaal. Het thema van de finale was vrijheid. Het Minkema College won de speechwedstrijd met één punt verschil.

Op Weg naar het Lagerhuis is een programma van BNNVARA waarin middelbare scholieren debatteren over uiteenlopende stellingen. Twintig scholen uit de provincie Utrecht deden mee aan de voorrondes. De debatten vonden gisteren de hele dag plaats in het Huis van de provincie Utrecht.

De Amersfoortse Nathalie van Leushuis won de zogenoemde V-Rede van medefinalist Jae de Graaf. Van Leushuis hield haar toespraak over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De landelijke finale wordt op 5 mei uitgezonden op NPO2.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort