Kees uit Hoogland, samen met presentator Robert ten Brink.
Volledig scherm
Kees uit Hoogland, samen met presentator Robert ten Brink. © BankGiro Loterij

Kees uit Hoogland wint 64.000 euro bij BankGiro Miljonairs

Een Hooglandse winnaar in het programma BankGiro Miljonairs. Zaterdagavond was te zien hoe Kees uit Hoogland plaatsnam  tegenover presentator Robert ten Brink en 64.000 euro bij elkaar speelde.

Dat gebeurde in de laatste aflevering van dit seizoen, die overigen als eerder was opgenomen.

Appeltje-eitje 

Kees blikt enthousiast terug, zo meldt de BankGiro Loterij in een persbericht: ,,Ik ben dol op quizzen, dus ik was al enorm enthousiast toen ik de uitnodiging voor het programma ontving. Op de dag van de opname had ik me voor de zekerheid netjes aangekleed, je weet maar nooit! De eerste paar vragen waren appeltje-eitje en voor ik het wist, zat ik op de stoel bij Robert. In het begin was ik wel zenuwachtig, maar na verloop van tijd zat ik helemaal in het spel. Pas tegen het einde -toen het bedrag wel heel erg opliep- kwamen de zenuwen terug. Dat ik met 64.000 euro naar huis zou gaan, had ik nooit durven dromen. Ongekend! We wilden het groots gaan vieren met een quiz voor heel de familie, maar gezien de omstandigheden hebben we dat voorlopig nog even uitgesteld.”

Spannendste stoel

Tijdens BankGiro Miljonairs nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort