Theo en Jannie Baaiman bij de kerstboom in huis. Jannie is twee dagen bezig geweest met de opbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo en Jannie Baaiman bij de kerstboom in huis. Jannie is twee dagen bezig geweest met de opbouw. © Saskia Berdenis van Berlekom

Kerst zonder lampjes? Dat is géén kerst en dus hielp de hele buurt Jannie en Theo met versieren

Theo Baaiman besloot omdat zijn gezondheid verslechtert voor het eerst in twintig jaar zijn huis aan de Woestijgerweg niet van top tot teen met kerstspullen te versieren. Dat vond de buurt zo jammer dat ze massaal hun hulp aanboden. Zo geschiedde.

In november begon het bij Theo Baaiman (71) al te kriebelen. Ja, hij had met zijn vrouw Jannie (69) in oktober al besloten om definitief te stoppen met het versieren van hun huis aan de Woestijgerweg in de wijk Leusderkwartier. Maar om hun besluit kracht bij te zetten, besloot Baaiman het ook nog eens op de buurtapp Nextdoor officieel bekend te maken. ‘Het zijn mooie jaren geweest en we hebben de buurt al die jaren een mooi kersthuis laten zien, wel jammer, maar de gezondheid gaat voor’, schreef Baaiman. Nooit had hij verwacht dat zijn buurtgenoten hun beslissing zó jammer zouden vinden, dat ze aanboden om hem te helpen hun huis toch te versieren.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort