Volledig scherm
© ANP XTRA

Kieswijzer AD Amersfoort helpt bij stemmen voor Provinciale Staten

De AD Amersfoortse Courant komt op 2 maart met een Kieswijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen. Deze stemhulp zet de belangrijkste thema’s die spelen helder uiteen in vijf mogelijke oplossingen.

De regionale titels van De Persgroep lanceren een Kieswijzer voor alle twaalf provincies. Deze worden gemaakt door onze eigen redacties. Verslaggevers weten precies wat er speelt in de regio en volgen de provinciale politiek op de voet. De redactie van de AD Amersfoortse Courant heeft een lijst met actuele thema’s samengesteld en deze voorgelegd aan lezers. Die hebben vervolgens aangegeven welke onderwerpen ze het belangrijkst vinden. Hierdoor geeft de stemhulp goed antwoord op vragen van de kiezers.

In Utrecht zijn woningbouw, files, fietsgebruik, leegstand, openbaar vervoer, toerisme, kunst en cultuur, intensieve veehouderij, motorrijtuigenbelasting en elektrisch rijden de belangrijke thema’s. Voor al die onderwerpen zijn oplossingen op een rij gezet.

Een traditionele stemwijzer bestaat uit stellingen met twee antwoordmogelijkheden: eens of oneens. Dat levert vaak een te zwart-wit beeld op. De stemhulp van het AD is anders van opzet. De Kieswijzer biedt per thema steeds vijf mogelijke oplossingen. Zo krijgt de kiezer een goed beeld van welke partij het best aansluit bij de mening van de kiezer. De stemmer kan zo op 20 maart een meer afgewogen keuze maken in het stemhokje.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort