Volledig scherm
Sally Pittman ontwerpt kleding en gebruikt daarvoor stoffen uit de kringloop. © Nico Brons

Kledingontwerpster Sally: ‘Máxima straalt uit dat ze een slimme vrouw is’

Waar Máxima bij belangrijke gelegenheden ook komt, een van de eerste vragen is: wát heeft de koningin aan? 

Draagt ze tijdens Koningsdag in Amersfoort een lange, rode jurk met alpino pet, zoals in Groningen of de blauw-oranje cape van Jan Taminiau, zoals in 2017 in Tilburg? Of het beroemde spijkerjasje met jurk van Natan uit 2004? Deze krant vroeg de Amersfoortse modeontwerpster Sally Pittman wat Máxima wat haar betreft moet dragen.

Pittman (59) is modeontwerpster en begeleidster bij het textielatelier van kringloopcentrum Amersfoort. Een van de speerpunten van het programma van Koningsdag in Amersfoort is duurzaamheid. Wekelijks maakt Pittman kleding van alle stoffen die bij de kringloop worden ingeleverd.

Uitstraling

Pittman mag best verklappen dat ze met de kringloop deel uitmaakt van het Koningsdagprogramma op de Varkensmarkt, dat voor die dag is omgedoopt tot het Recycleplein. Voor de outfit van koningin Máxima koos Pittman naar eigen zeggen een uitbundige, vrolijke, fleurige, nette en formele outfit.

,,Ik hou van haar uitstraling! Ze heeft een warme en prachtige glimlach. Ze straalt uit dat ze een slimme vrouw is die bezig is met goede dingen en kwesties die de wereld aangaan, zoals circulaire economie. Ik vind deze outfit bij haar uitbundige en vrolijke uitstraling passen.”

Volledig scherm
© AD

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort