Een bowlingbaan in De Korf in Leusden.
Volledig scherm
Een bowlingbaan in De Korf in Leusden. © Saskia Berdenis van Berlekom

‘Klein’ onderzoek naar De Korf in Leusden

Wethouder Patrick Kiel (VVD) heeft de gemeenteraad van Leusden toegezegd een inventarisatie te maken over nieuwe manieren om bowling- en sporthal De Korf te renoveren. 

Dit naar aanleiding van een motie van D66 en CU-SGP. Die vinden dat ook gekeken moet worden naar de omgeving van De Korf en niet alleen naar het gebouw. Ook willen ze dat de wethouder kijkt of nieuwbouw van de hal op een andere plek een goedkopere optie is.

CU-SGP en D66 vinden het prijskaartje van het plan in het huidige raadsvoorstel (4,7 miljoen voor renovatie en duurzaam maken van het gebouw) erg hoog. Kiel gaat ook kijken of het huidige plan goedkoper kan.

Bij een raadsbijeenkomst in november zal de gemeenteraad de uitkomsten van het onderzoek bespreken. Diezelfde maand volgt het definitieve raadsvoorstel.

Voorstel

CU-SGP en D66 vroegen in eerste instantie om een uitgebreider onderzoek. Ze wilden dat de wethouder in januari met een voorstel zou komen. Dat heeft Kiel sterk afgeraden. Volgens hem is de kans dat een nieuw voorstel beter of goedkoper wordt, erg klein.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort