Volledig scherm
Werkzaamheden aan spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn © Gerrit Serné

Komend weekend aangepaste dienstregeling en ‘s nachts geluidsoverlast door werk aan spoor in Amersfoort

Het spoor in Amersfoort gaat komend weekend op de schop. ProRail vernieuwt het spoor en  wissels.

De werkzaamheden vinden ten oosten van het spoor plaats, ter hoogte van de Evertsenstraat in Kruiskamp, het Smallepad en de Schimmelpenninckstraat. Drie wissels worden vernieuwd. Over een lengte van 470 meter wordt het spoor compleet vernieuwd, waarbij de dwarsliggers, ballast en spoorstaven worden vervangen. Over 600 meter worden de spoorstaven vervangen.

Bij de werkzaamheden gebruikt ProRail een zogenaamde stopmachine, een werktrein die het spoor een stukjte optilt en met grote ijzeren staven in de stenen berg onder het spoor (de ballast) doordringt. Door het trillen van de staven worden de stenen onder het spoor opgeschud en krijgt het spoor weer een ‘nette ligging’.

De werkzaamheden zullen 's nachts voor geluidsoverlast zorgen, schrijft ProRail in een brief aan omwonenden. De werkzaamheden beginnen in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht tot maandagmorgen zes uur. In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli vinden voorbereidende werkzaamheden en aanvoer van materialen plaats.

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het treinverkeer. Van vrijdag tot zondagavond 20.00 uur is de dienstregeling tussen Amersfoort en Vathorst, en tussen Hilversum en Naarden-Bussum aangepast. Tussen Baarn en Amersfoort en Hilversum rijden bussen. De intercity's rijden wel, met enkele uitzonderingen in de nachten en vroege ochtenden. De extra reistijd is een kwartier tot een half uur.

Vanaf vrijdagavond 0.20 uur tot en met zondag rijden er geen treinen maar bussen tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. De extra reistijd is een kwartier tot een half uur.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort