Volledig scherm
Koningin Maxima snijdt de speciale oranje taart aan van Jessica, een cliënt van zorginstelling Amerpoort. © ANP

Koninklijke familie smult van HHB-winnares Anna Yilmaz uit Amersfoort

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander sneden tijdens Koningsdag de taart aan van de Amersfoortse Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz (29) en deelden die samen met familieleden uit aan het publiek.

Toen de Amersfoortse korporaal bij de marine Anna Yilmaz (29) het populaire tv-programma van Omroep Max begin dit jaar won, riep ze in deze krant dat ze hoopte tijdens Koningsdag in haar woonplaats een stukje taart te mogen uitdelen aan de koninklijke familie. Aan haar wens werd gehoor gegeven. Tijdens Koningsdag sneden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima haar taart aan. 

,,Ik heb voor de koninklijke familie een witte chocoladetaart met sinaasappelbavarois en sinaasappelmarmelade gemaakt. De taart bestaat uit vier lagen en heeft op de bovenkant vijf kroonkoekjes: voor Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.” Lang heeft Yilmaz er niet over gedaan om het recept voor koninklijke taart te bedenken. ,,Een nachtje slapen”, lacht ze. Yilmaz hoopte, voorafgaand aan haar ontmoeting met de familie, op een onderonsje en dat lukte. ,,Ik ben groot fan van koningin Máxima. Ik vind haar een prachtige en slimme vrouw.”

Prinses Amalia deelde, samen met andere leden van het koningshuis, stukken van de taart van Yilmaz uit aan het publiek achter de dranghekken. 

Volledig scherm
Prinses Amalia deelde de taart van HHB-winnares Anna Yilmaz uit Amersfoort uit aan het publiek. © AD

In samenwerking met indebuurt Amersfoort