Volledig scherm
© ANP

Kootwijkerbroeker voor rechter om aanzetten tot haat

Pieter van der Meer junior uit Kootwijkerbroek moet zich morgen voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor zijn omstreden internetsite stop-rassenvermenging.nl. 

Van der Meer wordt verdacht van aanzetten tot haat, discriminatie of geweld en van groepsbelediging jegens gekleurde mensen en joden. Met de site wilde Van der Meer ‘aantonen dat rassenvermenging van dieren, mensen en bomen tegennatuurlijk is en degeneratie (verval, achteruitgang in kwaliteit, red.) tot gevolg heeft’. ,,Ik kan me niet voorstellen dat God eerst verschillende rassen schiep om ze daarna te laten vermengen tot een bruine of grijze mengelmoes.’’

Van der Meer sprak van een ‘blanke genocide’. ,,Het zijn vooral de verkeerde joden die hier achter zitten, die campagne voeren om niet-blanken te integreren in blanke bevolkingen om zodoende het blanke ras te vernietigen.’'’

Van der Meer verklaarde eerder tegenover deze krant dat de site niet antisemitisch of racistisch zou zijn. ,,We roepen niet op tot haat of het uitmoorden van andere rassen. Onze bedoeling is juist dat elk ras in zijn waarde wordt gelaten.”

Aanleiding is een aangifte van MiND, het landelijke, in Hoevelaken gevestigde meldpunt voor strafbare, discriminerende uitingen op internet. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort