Volledig scherm
© Arie Kievit

Kort geding om afmaken pitbulls te voorkomen

Een 30-jarige inwoonster van Amersfoort en een 29-jarige inwoner van Soest dagen maandag justitie voor de rechter, samen met een 32-jarige inwoner van Zeist. Zij eisen dat justitie afziet van het laten euthanaseren van een aantal van hun 26 honden die vorig jaar in beslag zijn genomen.

Het drietal en de Staat staan maandag voor de Haagse rechtbank . De drie werden vorig verdacht van betrokkenheid bij illegale hondengevechten, waarbij flink gegokt werd. Bij een actie van de Dierenbescherming en de politie zijn ze vorig jaar oktober aangehouden. Er werden 26 pitbulls, waaronder elf puppy’s, in beslag genomen in de woningen van het drietal.

Drie van de honden waren er slecht aan toe. De gevechten zijn vermoedelijk in de woning van de Amersfoortse vrouw gehouden. De Zeistenaar werd daar betrapt toen hij zijn gewonde hond de woning in droeg. De Soester, die daar dezelfde middag ook geweest was, werd later thuis aangehouden.

Na het bekend worden van de actie kwam een petitie in Amersfoort op gang om de dieren te redden van euthanasie. De dieren zijn onderzocht, waarna justitie besloot een onbekend aantal te laten inslapen. Dat leverde destijds 600 handtekeningen op.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort