Beeld van het transport.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van het transport. © Keistadnieuws

Kruiskamp trilt nog na van corona-actie met militairen en gemaskerde verplegers; burgemeester vindt dat informatie vooraf te kort schoot

Inwoners van de Amersfoortse wijk Kruiskamp zijn geschrokken en verontwaardigd over de actie van het Rode Kruis om gisteren midden in een woonbuurt een groep gerepatrieerde coronapatiënten op transport naar huis te zetten. De negen mannen en vrouwen met lichte verschijnselen stapten woensdagmiddag bij het Rode Kruisgebouw aan de Columbusweg uit een Italiaanse touringcar om na een gezondheidscheck over te stappen op ander vervoer. 

Kruiskampers in de buurt schrokken van de plotselinge aanblik van de buitenlandse soldaten en de verplegers in beschermde kleding die de inzittenden vanuit Italië naar Nederland begeleidden. De actie kwam zo ongeloofwaardig over, dat de eerste foto’s van bewoners op Facebook werden afgedaan als fake nieuws. Pas later daalde het besef in dat er in Kruiskamp wel degelijk sprake was geweest van een militair bewaakte overstap van coronapatiënten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort