Volledig scherm
© Google Maps

Kruispunt Hilversumsestraatweg krijgt nieuwe verkeerslichten

Het kruispunt van de Hilversumsestraatweg (N415) met de Hoge Vuurscheweg in Baarn krijgt op 13 en 14 december nieuwe verkeerslichten. De 'slimme’ verkeerslichten moeten zorgen voor een betere doorstroming.

De nieuwe verkeerslichten hebben software die inspeelt op verkeerssituaties, zoals normale drukte en spitsuur, maar ook calamiteiten. De nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

De masten en de lampen van de verkeerslichten worden vervangen door LED-lampen die ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar zijn, energie besparen energie en een langere levensduur hebben. Ook worden nieuwe detectielussen in het wegdek aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden blijven de hoofdrijbaan van de N415 en de aansluiting met de Hoge Vuurscheweg gewoon open voor het verkeer. De aansluiting naar de parallelweg wordt zowel op 13 als op 14 december afgesloten, tussen 7:00 en 15:00 uur. De omleidingsroutes worden dan met gele borden langs de weg aangegeven.

Het verkeer naar de parallelweg en het recreatiegebied wordt omgeleid via de aansluiting met de Bosbadlaan. Fietsers kunnen de werkzaamheden altijd passeren. Bussen blijven hun normale route rijden.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort