Volledig scherm
PREMIUM
De harde kern van Kultlab voor hun kantoor in Amersfoort. Siep Stronks (midden achter): ,,We hebben inmiddels superveel leuke, creatieve mensen om ons heen verzameld die doorhebben dat we met z'n allen toffe feesten kunnen creëren.'' © Frans Kanters

Kultlab: niet zomaar een 'brouwer van feestjes'

INTERVIEWOp evenementenorganisatie Kultlab uit Amersfoort staat in festivalland geen maat. Onlangs verkocht haar meest recente creatie Wildeburg binnen een kwartier uit, een kunstje dat Kultlab jaarlijks flikt met Into the Woods.

n dan zou je succesverhalen als Lepeltje Lepeltje, Kannen en Kruiken, Struinen in de Tuinen en Gluren bij de Buren, waarmee 19 februari het festivalseizoen wordt afgetrapt, bijna vergeten... Portret van een club jonge, eigenzinnige organisatoren én vrienden. 

Vrijdagmiddag, Zuidsingel 16 in Amersfoort. Straks wordt hier geborreld, en goed ook, maar nu nog even niet. Paul Niezen (32) en Siep Stronks (28) stemmen hun agenda's voor de komende week op elkaar af - een heel gepuzzel. Sijmen Stronks (28) spart met Timo Spuitenburg (25) over een productie. Dirkjan van Oord (32) buigt zich in zijn eigen domein over de Amersfoortse programmering van Gluren bij de Buren. 

In een andere ruimte turen 'Amersfoortse strijders' als Maurice van de Berkt (31), Jim Sebe (25) en Dirk Tuizenga (29) geconcentreerd naar het beeldscherm van hun laptop. Work in progress, geen teken van verslapping - ook niet met het weekend in zicht. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort