Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van den Tweel en docent Rolina van Vliet bij het schilderij. © Foto van de Biezen

Kunstencentrum Collage verkoopt schilderij aan Gerard van den Tweel

Ondernemer Gerard van den Tweel kocht een schilderij van Collage. Met de opbrengst kan het kunstencentrum weer een tijd vooruit.

Quote

De mensen van Collage hebben hun hele ziel en zaligheid in het werk gestopt

Gerard van den Tweel

Samenwerking leidt tot eenheid: zo heet het schilderij dat Gerard van den Tweel voor duizenden euro’s van Collage kocht om het Hoevelakense kunstencentrum te ondersteunen. Negen ervaren cursisten werkten samen aan de totstandkoming van het schilderij dat volgens henzelf het beste kan worden vergeleken met het werk van de Amerikaanse abstract-expressionistische schilder Jackson Pollock.

Het kunstencentrum kwam op het idee om een doek aan de supermarkt- en vastgoedmagnaat te verkopen omdat het voortbestaan van Collage gevaar liep. Rolina van Vliet, docent bij het kunstcentrum, had de regie: „Alle cursisten die aan het project hebben meegewerkt zijn abstracte kunstenaars. Een schilderij geïnspireerd op Pollock leek ons een logische keuze.”

  1. Waarom beginnen werkmannen altijd zo vroeg?
    PREMIUM
    column

    Waarom beginnen werkmannen altijd zo vroeg?

    Lege plekken. Waar eerst hoge bomen stonden staan nu twee afgezaagde stammen. In het begin van de straat waren ze al weg, die voor onze deur moesten er gisteren aan geloven. De straat Kruiskamp gaat op de schop. Letterlijk en figuurlijk. De riolering wordt vervangen en de straat zo ‘klimaatproof’ mogelijk gemaakt. Maar daarvoor moeten ook de bomen weg. Als die bomen toch eens zouden kunnen praten... Zij hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt in de straat. Slingers gezien wanneer er weer een kind werd geboren, ruzies gehoord, ze waren getuigen van inbraken en ze hoorden de gesprekken tussen de verschillende buren.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort